Ingrediente:
- sucul de la 4 rosii proaspate
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
- 2 linguri de frunze de telina tocate
- 1 / 2 ceasca de năut, lasat la inmuiat peste noapte
- 1 / 2 ceasca de linte
- 1 cub de knorr
- 1 ceapa mare rasă
- 200 g de carne în bucăţi mici (miel, vita sau pui)
- Saffron (optional)
- 2 lingura Pasta de tomate
- 1 litru de apa
- 2 catei usturoi
- sare, piper, ghimbir, boia dulce.
- ulei de masline
- 1 / 2 ceasca de faina
- 1 / 2 ceasca de taitei
Se pune uleiul de măsline într-o oala sub presiune (aproximativ 5 linguri), se adauga suc de rosii, patrunjel, coriandru, telina, naut, linte, ceapa, carne, usturoi, toate condimentele şi se acoperă cu apă. Se lasa sa fiarba 30 de minute.
se adauga pasta de rosii, apoi taitei . Harira se ingroşa prin adăugarea de făină diluata in apa, se amesteca tot timpu timp de 10 min. Harira nu trebuie sa fie groasa.
inainte de servire se acreste cu putina lămâie.
se serveste alaturi de curmale si mkharka(prajitura)
6 comments:
Harira este mai mult decat deosebita, servita simpla sau alaturi de curmale,chabakkia,dar de unde sa le cumperi ...
eu le fac acasa..
te referi la chabakkia,pai atunci e super, caci aici la noi nu le gasesti de vanzare, sunt atat de delicioase...
am vrut sa pun reteta dar Decupatoare pentru chebakia nu se gasesc aici..(((
o sa ma bucur tare mult daca o sa postezi reteta!
DA.. promis
Post a Comment