Wednesday, April 21, 2010

Harira supa marocana



Ingrediente:

  • sucul de la 4 rosii proaspate
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri de frunze de telina tocate
  • 1 / 2 ceasca de năut, lasat la inmuiat peste noapte
  • 1 / 2 ceasca de linte
  • 1 cub de knorr
  • 1 ceapa mare rasă
  • 200 g de carne în bucăţi mici (miel, vita sau pui)
  • Saffron (optional)
  • 2 lingura Pasta de tomate
  • 1 litru de apa
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper, ghimbir, boia dulce.
  • ulei de masline
  • 1 / 2 ceasca de faina
  • 1 / 2 ceasca de taitei



Se pune uleiul de măsline într-o oala sub presiune (aproximativ 5 linguri), se adauga suc de rosii, patrunjel, coriandru, telina, naut, linte, ceapa, carne, usturoi, toate condimentele şi se acoperă cu apă. Se lasa sa fiarba 30 de minute.





se adauga pasta de rosii, apoi taitei . Harira se ingroşa prin adăugarea de făină diluata in apa, se amesteca tot timpu timp de 10 min. Harira nu trebuie sa fie groasa.
inainte de servire se acreste cu putina lămâie.



se serveste alaturi de curmale si mkharka(prajitura)

6 comments:

Anonymous said...

Harira este mai mult decat deosebita, servita simpla sau alaturi de curmale,chabakkia,dar de unde sa le cumperi ...

nawal said...

eu le fac acasa..

Anonymous said...

te referi la chabakkia,pai atunci e super, caci aici la noi nu le gasesti de vanzare, sunt atat de delicioase...

nawal said...

am vrut sa pun reteta dar Decupatoare pentru chebakia nu se gasesc aici..(((

Anonymous said...

o sa ma bucur tare mult daca o sa postezi reteta!

nawal said...

DA.. promis

Post a Comment