Wednesday, April 21, 2010

Creier de oaie cu sos de rosii



Ingrediente:
1 kg creier de oaie
2 cepe
2 foii de dafin
3 rosii
sare, piper,chimion,boia
patrunjel
ulei de masline
3 catei usturoi

Mod de preparare:

Creierul se spala in mai multe ape si apoi se lasa sa stea cateva ore in apa rece ca sa se dizolve sangele. Se curata de pielita.



Sosul: intr-o tigaie pe foc mic se pune ceapa, usturoiu, patrunjelu si rosiile(fara piele). Se taie foarte marunt, se adauga condimente, ulei de masline, foi de dafin. Se fierbe sosul 10 min, apoi se adauga creieru, dupa care se mai lasa la fiert cu sosul inca 10 min.


se serveste cu patrunjel marunt si o felie de lamaie.

1 comments:

Elena Toma said...

Unele retete mi s-au parut foarte interesante si le voi testa. Chiar ma bucur ca te-am gasit. Numai un lucru nu inteleg, dar cred ca este o greseala: cum de este creierul de oaie catalogat la "Preparate din carne de vita"?

Post a Comment