Wednesday, September 8, 2010

Tarta cu dovleac











Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • 150 g zahar 
  • 1 gabenus de oua
  • 2 linguri de gris
  • 1 borcan gem de dovleac
  • zest de o portocala
  • zahar pudra
Mod de preparare:

Se prepara  blat de aluat fraged din faina, unt, lapte, sare si galbenus de oua. Blatul se impartasesc in doua si se 1/2 intinde intr-o tava pentru tarta.




















Se amesteca gem de dovleac 2 linguri de gris si coaja rasa de la 1 portocala . Se intinde aceasta umplutura peste blat .Din aluatul pastrat intindeti o alta  foie , se intinde peste gem , si se pune tarta la cuptor 150/160grade timp de 40 min.




















Se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.  




1 comments:

ionela said...

Asta o s-o incerc sigur ,am devenit o fana inraita a dovleacului...!

Post a Comment