Bucataria marocana si Condimentele

                  
Bucătăria marocană este o bucătărie foarte diversa, cu multe influente, ca urmare a interacţiunii dintre Maroc cu lumea exterioară de multe secole.  Bucătăria din Maroc este un amestec de bucatarie berberă , maură , mediteraneană  şi cu influenta arabă. Bucătarii în bucătăriile regale din Fez, Meknes, Marrakech, Rabat şi Tetouan au rafinat bucătăria marocană de-a lungul secolelor şi au creat baza pentru ceea ce este cunoscut astazi sub numele de bucătăria marocană.

Maroc produce o gama larga de fructe si legume mediteraneene şi chiar unele tropicale. Ţara produce cantităţi mari de oi , vite , păsări de curte şi fructe de mare care servesc drept bază pentru bucatarie.
Caracteristica ingredientelor aromatizante în prepararea felurilor de mâncare includ zeama de lamaie , presat la rece, ulei de măsline nerafinat şi fructe uscate. De asemenea, sunt cunoscute ca fiind foarte condimentate, spre deosebire de Gastronomia din Orientul Mijlociu .

Condimente:


Condimentele sunt larg utilizate în produsele alimentare marocane. În timp ce condimentele au fost importate în Maroc de mii de ani, multe ingrediente, ca şofran  din Tiliouine , menta şi măslinele din Meknes, portocalele şi lămâile din Fez, sunt de origine internă.  Condimentele comune includ karfa (scortisoara), kamoun ( chimion ), kharkoum ( curcumă ), skinjbir ( ghimbir ), libzar ( piper ), tahmira ( boia ), seminţe de anis, seminţe de susan, qesbour ( coriandru ), maadnous ( patrunjel ), zaafran beldi ( şofran ) şi mentă.

Bauturi:

Cea mai populara bautura este ceaiul verde cu mentă .  În mod tradiţional, cine face ceai de menta bun în Maroc, este considerat o formă de artă, şi se bea cu prietenii si membrii familiei. Este unul dintre ritualurile importante ale zilei. Tehnica de turnare a ceaiului este la fel de importanta ca şi calitatea ceaiului. Se serveste ceaiul cu conuri de zahăr greu sau bulgări.
Marocani au vasele de ceai  lungi, curbate, iar acest lucru permite ca ceaiul să fie turnat în mod egal în pahare mici de la o anumita înălţime.