Tuesday, September 7, 2010

bouillabaise cu spanac

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:

    * 2 linguri ulei de masline
    * 1 ceapa ,tocata marunt
    * 400 g cartofi noi, taiati cuburi
    * 4 catei de usturoi
    * cateva fire de sofran
    * 1.5 l supa de pui sau de legume
    * 125g frunze de spanac
    * 6 oua
    * sare si piper

Mod de preparare:

se incalzeste uleiul intro o cratita mai adanca,apoi se adauga ceapa,cand devine translucida, se  adauga  cuburile de cartofi si usturoiul,se lasa pe aragaz 5 minute la foc potrivit, amestecand frecvent.

se adauga firele de sofran si supa,se condimenteaza cu sare si piper, se lasa totul sa ajunga la temperatura de fierbere,apoi se acopera si se lasa sa bolboroseasca pe aragaz inca 15 min.se pune si frunzele de spanac.

dupa  5 min se pot transfera legumele fierte din supa in bolurile pentru servit . in lichidul fierbinte ramas se fierbe ouale, lasand suficient spatiu intre ele .

cand ouale s-au fiert, se transfera in boluri folosind o spumiera se adauga supa, se serveste cu felii de paina( eu l-am servit cu pizza)












0 comments:

Post a Comment