Saturday, November 27, 2010

MilleFeuille cu kiwi











Ingrediente:

500g de aluat pentru foietaj

Crema 1:
2 galbenusi de oua
2 linguri amidon
250 ml lapte
zahar vaniliat
2 linguri zahar

Crema 2:
400 ml frisca
250 g kiwi

Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180 G .intindem aluatul intr-un dreptunghi ,se tapeteaza o tava cu hartie de copt, si se asaza aluatul in tava. Acoperam cu inca o hartie de copt, se asaza deasupra o alta tava. dam la cuptor 20-25 min
Pentru crema1 frecam 2 galbenusi de ou cu faina zahar ,zahar vaniliat,si adaugam lapte, lasam la fiert pana se ingroasa crema.













Pentru crema2 batem frisca, taiam kiwi cuburi mici si se incorporeaza cu  frisca











Dupa ce s-a racit aluatul se taie in trei dreptunghiuri egale,
se asaza un dreptunghi de plat pe masa se adauga deasupra 1/2 din prima crema apoi 1/2 din crema 2, si se niveleaza bine, se asaza al doilea dreptunghi de blat deasupra ,si restul crema 1 si cream 2 .











Adaugam ultimul dreptunghi de blat. decoram cu fondant sau cu ciocolata.











Bonne appetit!

9 comments:

Vlad Marcu said...

Hello Nawal, ai folosi coloranti pentru glazura ? Eu am inceput sa incerc sa extrag diversi coloranti din legume, spanac, sfecla rosie, pentru a colora diverse topping-ui sau glazuri

nawal said...

Hi vlad,
yes i was using a colorant for the fondant it's an almond extract in green very nice taste and smell..

Surac said...

Buna, Nawal am fost plecat si de mult nu am intrat pe blog. Super retete postate cat am lipsit, nota zece pentru ca pui suflet...

Gabriela said...

faina prajitura si pofticioasa!cred ca a fost foarte buna!te pup,o zi buna!

pansy said...

simplu si extrem de delicios imi inchipui.Am sa inerc si eu prajitura ta.

nawal said...

@Surac: multumesc (blush),si bine ati revenit:)

nawal said...

@Gabriela: foarte gustoase si usuora, pupic si o seara frumoasa...

nawal said...

@Pansy: de incercat, trust me:)

garlutti said...

Me gustan tus recetas , compartamos ideas y blog , saludos desde VIGO ESPAÑA -MARIMI

Post a Comment