Monday, April 12, 2010

couscous cu legume




Ingrediente:
1 kg de carne de vita
1 pachet de couscous (1kg)
500 g morcovi, se scoate miezul(pentru a nu lasa gust amar) si se taie pe lungime
500 g dovlecel taiat in jumatati
500 g dovleac galben taiat in bucati mare
2 ridichi albe
1 ceapa
1 rosie
o legatura patrunjel
1 ardei iute
2 l apa
6 linguri ulei de masline
sare, piper, ghimbir, sofran(optional)
200 g de naut lasat in apa peste noapte
25 g unt

Mod de preparare:












Sos

intr-o cratita pe foc se pune carnea, ceapa cuburi, uleiu, rosia decojita si fara samburi, nautu, sarea, piperu si 2l apa,
se lasa pana cand carnea se patrunde bine si se inmoaie.
legumele se spale si se taie pe lungime in bucati de (10cm)
dovleacu galben se taie mai mare
se adauga legumele peste carne, 1/2 l apa si se lasa sa fiarba timp de 30 min.















couscous

intr-un vas mare se pune couscous, 5 linguri de ulei, un pahar mare cu apa sarata, se amesteca bine si se lasa timp de 20 min.
se pune coscous intr-un vas pentu fiert la aburi, dupa 25-30 se pune inapoi in vas si se toarna peste el apa rece
se amestecea bine se pune inapoi in vasul de fiert la aburi, facem asta de 3 ori timpul de abur este de 25-30 min pana ce couscousul este gata.






















se pune couscousu intr-un platou rotound, se face o gaura in mijloc, se pune carnea prima data, dupa ce se pun legumele si sosu care ramane







3 comments:

Anonymous said...

couscous cu legume o bunatate de mancare

nawal said...

adevarat :)

pansy said...

asta e o reteta interesanta.am cus-cus instant,adica e prefiert si zice ca e gata in 5 minute.in cazul asta cred ca nu mai trebuie sa fierb cus-cusul cum zici tu in reteta?

Post a Comment