Ingrediente:
- 250g faina
- 125g unt
- 125g zahar praf
- 1 lamaie
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 500g cirese
- 100g zahar tos
- 1 ou pentru uns tara deasupra
- faina si unt pentru uns si tapetat tava
Mod de preparare:
eliminati samburi si spalati ciresele, lasati le se scurga,apoii presati-le cu zahar si lasati la rece 1 ora
pentru aluat, amestecati faina cu unt zahar praf, ouale, praful de copt,, zeama si coaja rasa de la lamaie. puneti aluatul la rece 15 min. pastrati un sfert de din el si din restul intindeti o foie cu care tapetati o tava de tarte.Turnati peste foaie fructele calite,repartizati-le uniform.
Din aluatul pastrat intindeti o foie din care decupati cu rozeta speciala fasii cu care faceti un gratar deasupra tartei.se unge cu oua batuta amestecata cu 1 lingura din suc ramas din cirese , dai la cuptor 180 timp de 35-40 min.
3 comments:
Excelent arata tarta, imi place!
Multumesc Liana :)
Thanks for sharinng
Post a Comment