Ingrediente:
- 750 g file merlucius
- 200 g orez semifiert
- 3 linguri patrunjel tocat
- sare si piper
- 1 lingurita chimion
- 3 catei usturoi
- suc de lamaie
- 1/2 kg rosii
- ulei de masline
- 1 lingura pasta de rosii
- sare si piper
- 4 catei de sturoi
- 1 lingurita boia
- 4 linguri patrunjel
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
fileurile de peste se trec prin masina de tocat carne, carnea se pune intr-un castron se adauga orez, patrunjel, sare, piper, chimion, usturoi pisat si suc de lamaie. Se fac chiftelute din compozitie si lasa in frigider.
Intr-o tigaie se prepara sosu de rosii prin adaugarea de rosii (fara piele) taiate cuburi, usturoi, ulei de masline, condimente, patrunjel si dafin. Se adauga 1/2 de pahar de apa, se lasa sa fiarba 2-3 min. dupa care se pune pasta de rosii.
se adauga chiftelutele de peste in sosu de rosii se lasa sa fiarba timp de 15 min.
Se servesc calde cu putin patrunjel marunt si lamaie.
Pofta buna!!!
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