Monday, May 10, 2010

briouate cu carne tocata de pui









Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de pui
  • 200 g orez fiert
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 1 pachet de foii de placinta (eu le fac)











Mod de preparare:

Pentru umplutura: intr-o tigaie se pune ulei de masline ceapa tocata si usturoiul pisat. Dupa 2-3 minute se aduga carnea tocata, patrunjelu, sarea, piperu si ghimbiru, amestecam bine cu ustensilele pe care le folosim pentu piuree sau cu o furculita.










Se adauga orezul fiert si se lasa compozitia sa se raceste 1/2 ora.










foile de placinta se taie in fasii de 5 cm diametru, se stropesc cu putin ulei, se pune 1 lingura din amestecu de carne la un capat si se ruleaza in forma triunghiulara, se lipeste varful cu putin galbenus de ou.
















































Se pun briouatele la cuptor pana cand incep sa se rumeneasca usor, sau in ulei incins se frig pe ambele parti.

5 comments:

Anonymous said...

Salut,imi place foarte mult reteta, blogul tau,astept sa postezi reteta de la melloui,baghrir,harsha

nawal said...

Merci, le postez in curand... am promis

Anonymous said...

cum se fac foile de placinta?

nawal said...

va pun reteta in curand...

Vlad Marcu said...

we are waiting for the "foi de placinta" recipe :D
I didn't succed to make them so thin

Post a Comment