Sunday, May 23, 2010

Cheesecake cu capsuni












Pt Blat:

200 g biscuiti petit beurre
80 g unt topit
1 zahar vaniliat
1 galbenus de oua

Pt Crema:

400g smantana (grasime>20%)
100g zahar pudra
250g branza de vaca proaspata
1 zahar vaniliat
200g capsuni (facute piure)
100g capsuni taiati cuburi
2 plicuri gelatina

Pt decor:

350g piure de capsuni
1 plic jeleu
50 g zahar

Mod de preparare:

Biscuitii se zdrobesc in blender se amesteca cu untul topit, zaharu si galbenusu de oua Compozitia obtinuta se preseaza intr-o tava de cuptor, se baga in cuptor la 180 pentru 15 min.











Crema se prepara in felul urmator:

intr-un bol se bate smantana si zaharul pudra se adauga branza si zaharul vaniliat se bate totul pana la omogenizare ,gelatina se hidrateaza cu 50 ml de apa rece, se lasa sa se umfle, se amesteca piureul de capsuni cu gelatina si se pune pe bain-marie pana se topeste gelatina. Se incorporeaza capsuni cu amestecul de branza, se adauga capsuni taiati cuburi, se pune totul peste blat, se baga la congelator timp de 2 ore.































se pune piure de capsuni cu jeleu pe bain marie si se toarne peste crema, se lasa in frigider peste noapte.





















se decoreaza cu cateva bucati de capsuni.









6 comments:

diamond said...

ma bucur sa te am in blogroll! am intrat sa vad minunea asta! mor de pofta!:D

VIO said...

arata suuper de tot,felicitari!am salvat reteta,cu siguranta o voi incerca

nawal said...

@diamond: si eu ma bucur sa te te am in blog multumesc :)
@vio: multumesc mult :)

Vlad Marcu said...

and for decoration you used 1 "plic" of jeleu, what tipe and how many grams of jeleu ? I need extra informations :D

nawal said...

i brought it from kaufland also 1 plic have 12g or u can use gelatina it's the same

Robert Eisler said...

Ce dimensiune are tava?

Post a Comment