Friday, April 30, 2010

salata cu calamar



Ingrediente:
500 g file de calamar
salata verde
vinegreta (ulei de masline-otet-sare piper)
sos smantana cu usturoi (smantana, usturoi si zeama de lamaie)
aluat pentru fript:
125 g faina-sare piper-1 lingura amidon-1 lingura drojdie uscata-1 pahar apa calduta-1 ligura suc de lamaie




faina se amesteca cu sare, piper, amidon, drojdie si apa pana se formeaza un aluat.
fasiile de calamar se dau prin amestec de faina , se pun in uleiul incins. Calamarul se scoate din ulei cand are culoarea galben deschis, dureaza 7-8 min.



Salata verde se spala si se toaca mediu, se pune intr-o farfurie.
Se adauga vinegreta peste salata iar deasupra se aseaza fasii de calamar fierbinti. Salata se serveste imediat, cu rondele de ceapa, felii de lamaie si sos de smantana.

0 comments:

Post a Comment