Saturday, April 17, 2010

Pui cu ghimbir





Pui cu ghimbir proaspat





Ingrediente:

2 linguri ghimbir proaspat
3 catei de usturoi
1 lingura de mustar
1 lingura suc de lamaie sau otet
6 linguri ulei de masline
sare si piper
4 linguri de apa
piept de pui
Garnitura:
salata, rosii, masline, branza, o felie de lamaie

Mod de preparare:

intr-un castron se pune ghimbirul maruntit prin razatoare impreuna cu usturoi, mustar, suc de lamaie, sare, piper si ulei.

se adauga apa si se amesteca bine combinatia. Se pun separat 3 linguri din combinatia respectiva.

se strieaza pieptul cu un cutit pentru a se permite sosului sa intre in interior.

se pune pieptul in sos la marinat in frigider timp de 3 ore , dupa care se pune in cuptorul incins la 180c timp de 20 min.

peste sosul pus separat se adauga ulei incet si se freaca pana cand devine mai consistent.

se pune pieptul taiat feliute pe platou langa salata si deasupra se
pune sosul consistent.





0 comments:

Post a Comment