Saturday, May 15, 2010

Ficat de pui cu sos bourguignonne











Ingrediente:
  • 500 g ficat de pui
  • 2 salota (ceapa rosie)
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura de patrunjel
  • 2 linguri faina
  • 50 ml vin rosu
  • 20 cl de apa
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare si piper

    Mod de preparare:

    intr-o tigaie, se pune ulei de masline si ficat de pui se lasa sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor. In alta tigaie se pune 2 linguri ulei de masline si se soteaza ceapa si usturoiul.











    odata ce ficatul este aproape gata se ia din tigaie si se pune separat, se adauga faina peste sucul din ficatul ramas in tigaie, se adauga vinul rosu, apa, amestecul de ceapa si usturoiu ,patrunjel sare si piper se lasa se fiarba 5 min.





























    La final se adauga ficatul peste tot si se lasa sa fiarba 10-15 min pe foc mic

    0 comments:

    Post a Comment