Sunday, May 23, 2010
Cheesecake cu capsuni
Pt Blat:
200 g biscuiti petit beurre
80 g unt topit
1 zahar vaniliat
1 galbenus de oua
Pt Crema:
400g smantana (grasime>20%)
100g zahar pudra
250g branza de vaca proaspata
1 zahar vaniliat
200g capsuni (facute piure)
100g capsuni taiati cuburi
2 plicuri gelatina
Pt decor:
350g piure de capsuni
1 plic jeleu
50 g zahar
Mod de preparare:
Biscuitii se zdrobesc in blender se amesteca cu untul topit, zaharu si galbenusu de oua Compozitia obtinuta se preseaza intr-o tava de cuptor, se baga in cuptor la 180 pentru 15 min.
Crema se prepara in felul urmator:
intr-un bol se bate smantana si zaharul pudra se adauga branza si zaharul vaniliat se bate totul pana la omogenizare ,gelatina se hidrateaza cu 50 ml de apa rece, se lasa sa se umfle, se amesteca piureul de capsuni cu gelatina si se pune pe bain-marie pana se topeste gelatina. Se incorporeaza capsuni cu amestecul de branza, se adauga capsuni taiati cuburi, se pune totul peste blat, se baga la congelator timp de 2 ore.
se pune piure de capsuni cu jeleu pe bain marie si se toarne peste crema, se lasa in frigider peste noapte.
se decoreaza cu cateva bucati de capsuni.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
ma bucur sa te am in blogroll! am intrat sa vad minunea asta! mor de pofta!:D
arata suuper de tot,felicitari!am salvat reteta,cu siguranta o voi incerca
@diamond: si eu ma bucur sa te te am in blog multumesc :)
@vio: multumesc mult :)
and for decoration you used 1 "plic" of jeleu, what tipe and how many grams of jeleu ? I need extra informations :D
i brought it from kaufland also 1 plic have 12g or u can use gelatina it's the same
Ce dimensiune are tava?
Post a Comment