Monday, April 12, 2010

Tajine cu pui



one of my favorit dishes!!!

Ingrediente:
1 kg carne de pui
2 cepe
2-3 usturoi
1 lingurita ghimbir
putin sofran
sare si piper
1 legatura patrunjel
6 linguri ulei de masline
1 lingura unt
1 lamaie murata



Mod de preparare:

Ceapa se taie fin. Patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un Tagine sau cratita se prajeste puiul in ulei de masline si unt. Apoi se adauga ceapa, ghimbirul si sofranul. Se condimenteaza cu sare si piper.



Dupa ce se rumeneste carnea de pui, se toarna 400 ml de apa si se adauga lamaile murate taiate felii si patrunjelul deasupra, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic timp de 30 minute. Se adauga apa, daca este nevoie.






se serveste in tajine sau in farfurie individuala, se decoreaza cu putin patrunjel marunt.

2 comments:

Anonymous said...

mie imi place foarte mult sa ma servesc din vasul tajine, fara lingura doar cu bucatele de paine...

nawal said...

:) mai gustos

Post a Comment